A+ A A-

Jak zvládnout GDPR, aneb jdeme na to prakticky

Termín konání:

  • 7. 12. 2017, 9.00 – 14.00 hod.

Co je GDPR?

General Data Protection Regulation (zkráceně GDPR) je Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. To začne v celé EU platit jednotně od 25. 5. 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, přináší nová pravidla v souvislosti se zpracováním osobních údajů fyzických osob.

  1. Zajištění práv subjektů údajů (Právo na opravu, Právo být zapomenut, Přenositelnost dat, Právo na nesouhlas). Každé žádosti je nutno vyhovět.
  2. Vybrané povinnosti dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679:
  • - povinnost vést záznamy o činnostech zpracování,
  • - prokazování souladu - schopnost doložit jak je nařízení dodržováno,
  • - posouzení vlivu na ochranu osobních údajů,
  • - ohlašování případu porušení zabezpečení osobních údajů Úřadu pro ochranu osobních údajů,
  • - oznamování případu porušení zabezpečení osobních údajů subjektu údajů.

Přednášející: Ing. Martin Havel, MBA

certifikovaný manažer informační bezpečnosti (CISM) od roku 2012
certifikovaný auditor informační bezpečnosti (CISA) od roku 2013

Zkušenosti:

Implementace a provozování ISMS dle požadavků ISO/IEC 27001 - Manažer bezpečnosti informací
Implementace a provozování ISMS dle požadavků ZoKB - Manažer kybernetické bezpečnosti

Obsah semináře: 

  • Seznámení účastníků s požadavky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR)
  • Praktická příprava, jak požadavky splnit.
  • Interpretace zkušeností s implementací GDPR

Po absolvování účastník obdrží:

  • osvědčení o absolvování
  • znalosti nezbytné k vlastnímu splnění požadavků GDPR (řešení jak na to)

Cena: 1.500 Kč/osoba bez DPH (1.815,- s DPH)

 

Registrace

 

Seminář/workshop se otevírá při minimálním počtu 10ti osob, maximální počet osob je omezen na 20 účastníků.


Telefon +420 255 710 670 (po-pá: 8:30-16h.)   
e-mail

Akreditace

CIA

Evropská 846/176a, Praha 6 160 00

sidlo3.jpg